Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk ongeveer een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 tot 5 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Een restje melk weggooien is niet alleen zonde van je geld, maar ook van de energie die het kost om melk te produceren. Wist je dat er vijf badkuipen water nodig zijn om één liter melk te maken? Bekijk hieronder het filmpje “de voedselafdruk van melk” van Hoezo50Kilo.

filmpje-onder

 

 

 

Reacties