StoereVrouw: Mara Verduin
Mara Verduin is één van de initiatiefnemers van Kliek&CO.

Mara Verduin“Bijna 2.000 mensen gingen met Kliek&Co de uitdaging aan om minimaal één maand geen voedsel te verspillen. Lang genoeg om gewoontes te kunnen doorbreken, kort genoeg om er echt voor te gaan. We onderzochten welke tips de deelnemers het meest hebben geholpen om met deze challenge te beginnen. Wat bleek: met de volgende, bijna té simpele trucjes red je al veel bruikbaar voedsel uit je kliko. Goed voor het milieu én je portemonnee!”

Kijk je ook pas bij thuiskomst in de koelkast?
Draai het eens om: kijk vóór je boodschappen doet in de (koel)kast en baseer daar je volgende maaltijd op. Er zijn veel websites die heerlijke maaltijdsuggesties geven op basis van de ingrediënten die je invult.

Gooi je kliekjes weg omdat je geen zin hebt om twee keer hetzelfde te eten?
Nergens voor nodig: vries de kliekjes in voor als je een keer weinig tijd hebt of verwerk de kliekjes de volgende dag in een nieuwe maaltijd. Een restje pastasaus is heerlijk op een zelfgemaakte pizza of op geroosterd brood als lunch. Restjes groente bak je in een handomdraai op of verwerk je in een hartige taart.”

Reacties