Hoe voorkom je dat je eten weg moet gooien? Nou zo! Corné, kennisspecialist Duurzaam Eten van het Voedingscentrum beantwoordt hier jouw vragen voor Optimaal.

Optimaal

De vraag van Fred uit Leeuwarden: In hoeverre is mijn bijdrage als consument zinvol als het gaat om voedselverspilling? De supermarkten en boeren verspillen toch veel meer?

Consumenten kunnen de grootste bijdrage leveren aan het verminderen van voedselverspilling. Als zij geen voedsel meer zouden weggooien, kan voedselverspilling met bijna de helft worden verminderd! Juist de consument heeft dus een zeer belangrijke rol hierin. Je kunt gemiddeld 41 kilo goed voedsel per persoon per jaar besparen.  

Door er op te letten om slim te kopen, koken en bewaren kun je voedselverspilling dus flink omlaag brengen. Maar ook supermarkten en producenten doen hun best om minder te verspillen, bijvoorbeeld door consumenten bewaaradviezen te geven of producten waar teveel voorraad van is aan de voedselbank te doneren.

Reacties