Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier, met nu de raad van Benjamin!

Op de website van het Voedingscentrum las ik dat om verspilling tegen te gaan het belangrijk is dat een koelkast op de juiste temperatuur staat. Maar wat is de juiste temperatuur? Dat is 4 graden! Uit onderzoek onder ruim 300 huishoudens is naar voren gekomen dat 85% van de Nederlanders helemaal niet weet op welke temperatuur de koelkast staat!

Daarom heb ik met mijn groepje Lidl geadviseerd om dit aan klanten te vertellen. Want zet je de koelkast op 4 graden dan kunnen bacteriën minder snel groeien en bederft eten minder snel en gooi je dus minder weg. Dus één keer de koelkast goed afstellen en klaar. Super simpel! Lidl vond dit ook een goed idee en heeft ons advies overgenomen. In de folder van Lidl en via posters in alle winkels heeft Lidl klanten opgeroepen de koelkast op 4 graden te zetten; 4 graden is cool!

Reacties