Wij zijn de leerlingen van groep 8 van De Flevoschool in Huizen en wij vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, waarvan Prinses Laurentien de directeur is, en Unicef Nederland. Een Raad van Kinderen geeft adviezen aan bedrijven en overheden. Het doel is dat alle grote bedrijven in Nederland een Raad van Kinderen krijgen. Waarom dit belangrijk is? Omdat wij kinderen op een andere manier naar problemen kijken en vaak met verrassende en vernieuwende ideeën en oplossingen komen. Zo kunnen we meedenken over de toekomst, onze toekomst!

Lidl heeft ons gevraagd om hun Raad van Kinderen te worden en advies te geven over het thema voedselverspilling. We kwamen er al snel achter dat er al heel veel gebeurt, maar het kan natuurlijk altijd beter! Met de hele klas hebben we over dit thema nagedacht en tips en ideeën onder elkaar gezet. Eén daarvan was het ontwikkelen van een app of online platform waar klanten tips over het tegengaan van voedselverspilling kunnen vinden. Lidl was toevallig al met zoiets bezig, maar ons advies gaf net dat steuntje in de rug om het ook echt te gaan doen! We vinden het heel erg leuk en zijn er best een beetje trots op dat we zo’n groot bedrijf hebben geïnspireerd en Lidl het platform Optimaal.nl heeft gelanceerd. We hebben nog veel meer goede ideeën en die kun je in de rubriek Raad van de Raad lezen. Dus lees verder en verspil minder!

Reacties