Eieren vind je in de supermarkt vaak buiten de koelkast, terwijl je ze thuis het beste in de koelkast kunt bewaren. Waarom? Eieren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Als de temperatuur schommelt treedt condensvorming op, waardoor ze minder lang houdbaar zijn. Ook kunnen schadelijke bacteriën zich sneller vermeerderen. Daarom wordt de temperatuur vanaf het moment dat de kip het ei legt totdat het in de winkel ligt zoveel mogelijk gelijk gehouden.

“Heb je nog eieren over die nodig op moeten? Door ze te koken kunnen ze op brood, door de salade of maak er eierkoeken van.”

Bewaar eieren thuis in de doos in de koelkast om de groei van bacteriën te voorkomen. Met de punt naar beneden blijven eieren langer goed. Eieren nemen snel geurtjes over, leg ze daarom niet in de buurt van vis, ui, knoflook of ander sterk geurend eten. Als je twijfelt of een ei nog goed is, leg je het in water. Een ei dat drijft is niet goed meer.

Moet je voor een recept eieren scheiden? Gooi de restanten niet weg, je kunt ze goed gebruiken. Bekijk hieronder het filmpje “Eieren scheiden en bewaren” van Hoezo50Kilo.

filmpje-onder

 

 

 

Reacties