StoereVrouw: Heleen OudmanOptimaal
Heleen Oudman is partner bij StoereVrouwen

“Een duurzaam voedselsysteem; klinkt ingewikkeld? Minder eten verspillen is één van de makkelijkste manieren om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Iedereen kan voedsel slim kopen, koken en bewaren. Mocht je toch je bedenkingen hebben, dan staan er slimme hulpmiddelen paraat.

Boodschappen doen bijvoorbeeld? Koop slim in: gebruik een boodschappenlijstje, ga bij aanbiedingen van verse producten eerst na of je die ook werkelijk binnen een dag of twee gaat gebruiken, koop alleen aanbiedingen van een product dat je anders ook zou hebben gekocht en ga niet met een lege maag boodschappen doen. Kijk bij de rubrieken Chique de kliek en 2-uit-1-recepten voor inspiratie.

Wil je nog slimmer doen? LoveFoodHateWaste heeft een handige tool om de juiste hoeveelheid per maaltijd te kopen. Je kan er precies aangeven voor hoeveel personen je boodschappen gaat doen en welke producten je wil gebruiken. Dan rekent de website voor je uit hoeveel je nodig hebt.

Je wilt natuurlijk wel flexibel blijven en geen avondjes eten bij familie en vrienden afslaan door wat je nog thuis aan eten hebt liggen. Of mensen je huis uit sturen, omdat je niet had gerekend op hen. Koop daarom liever geen boodschappen voor de hele week. Of zorg in dat geval dat je ook producten koopt om in te vriezen, dan kan je het eten bewaren of erbij doen op het ideale moment. Geniet!”

tip-bovenKoop je boodschappen slim in met de handige tool van LoveFoodHateWaste!

 

Reacties