Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier.

Wist u dat een van de redenen dat er voedsel wordt weggegooid komt doordat er tijdens het vervoer iets omvalt en kapot gaat? Supermarkten of andere winkels willen geen producten verkopen die er niet meer mooi uitzien en natuurlijk al helemaal geen dingen die kapot zijn. We vroegen ons af hoe je dit kunt voorkomen. Als je producten in dozen vervoert en opstapelt dan lijkt het ons handig om daar een touw omheen te wikkelen zodat de dozen stevig blijven staan. Dat dit inderdaad handig is bleek, want Lidl doet al zoiets! Niet met touw maar met dun plastic folie. De folie wordt om een stapel dozen die op een pallet staan gewikkeld zodat het een stabiele toren wordt. In de winkel wordt de folie er weer afgewikkeld en kunnen de producten de winkel in. En wat Lidl met die folie doet? Dat vroegen wij ons ook af, de folie wordt gerecycled.

Reacties