< terug
Boodschappenlijstje
 • Blauwe bessen
 • Varkensfiletlapjes
 • Gemengd gedroogd fruit
 • Rode wijn
 • Bouillon
 • Honing
 • Boter
 • Zout en versgemalen peper
 • Griekse yoghurt
 • Citroensap
 • Kaneel
 • Blauwe bessen
 • Varkensfiletlapjes
 • Gemengd gedroogd fruit
 • Rode wijn
 • Bouillon
 • Honing
 • Boter
 • Zout en versgemalen peper
 • Griekse yoghurt
 • Citroensap
 • Kaneel

Blauwe bessen, heerlijk als los fruit en net zo lekker te verwerken in een warm gerecht of juist fris dessert! Laat je dan ook verrassen door twee fijne recepten.

Varkensfilet met blauwe bessensaus2uit1_Blauwe-bessen_varkenskarbonade KW 32

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten: 12-16 dunne varkensfiletlapjes, olijfolie, (voor de saus:) 2 bakjes van 250 g blauwe bessen, 250 g mix gedroogd fruit (dried mixed fruit ‘Alesto’), 1,5 dl rode wijn, 3dl bouillon, 2 el honing, 50 g koude boter in kleine blokjes, zout en versgemalen zwarte peper.

Laat het mixed fruit één nacht weken in een kom met water en laat daarna uitdruipen in een zeef. Verhit van olijfolie in een koekenpak en bak de varkensfiletlapjes aan beide zijden goudbruin aan en maak op smaak met zout en peper.

Doe de wijn, bouillon, honing en de helft van de blauwe bessen in een sauspan en kook het tot de helft in. Pureer de saus met behulp van een staafmixer en maak op smaak met zout en peper. Plaats de sauspan terug op het vuur en roer één voor één de klontjes boter door de saus. Voeg de overgebleven blauwe bessen en het gedroogde fruit bij de saus en laat het geheel nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak op smaak met zout en peper en serveer bij het vlees.

Griekse yoghurt met blauwe bessen
1nu1later-Blauwe-bessen_yoghurt KW 32

Nagerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 10 minuten

Ingrediënten: 1/2 l Griekse yoghurt, 4 bakjes van 250 g blauwe bessen, sap van een 1/2 citroen, 4 el honing, 1 tl kaneel.

Doe 2/3 van de Griekse yoghurt samen met 2/3 van de blauwe bessen, het citroensap en kaneel in een blender en mix het. Verdeel de overige yoghurt over 4 hoge glazen, schep de honing over de yoghurt en schenk het bessenmengsel in de glazen. Garneer het tot slot met de overgebleven blauwe bessen. Eet smakelijk!

Maak van ieder maal een Optimaal

Reacties