Van oorsprong tropische vruchten, zoals de ananas, kun je het beste buíten de koelkast bewaren. In de koelkast krijgen deze vruchten waterige plekken in de schil en gaan ze snel rotten. Gesneden ananas houd je in een bewaarbakje in de koelkast tot 2 dagen goed.

Het kan even duren voordat je ananas rijp is, maar voor je het weet is hij te ver doorgerijpt. Te vroeg geoogste vruchten hebben veel zuur en nauwelijks aroma, terwijl het vruchtvlees van overrijpe vruchten glazig tot bruinachtig wordt en naar gist kan ruiken. Ananas die gist, kan tintelen op je tong en is niet meer goed.

De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid van de ananas. Je neus kan je beter op weg helpen dan je ogen, want een rijpe ananas verspreidt een heerlijke zoete geur. Een andere manier om zeker te zijn dat je ananas goed rijp is: test of de bladeren makkelijk loslaten. Als dat het geval is, zit je goed. Ananassen worden overigens zo goed als rijp geplukt, omdat de vrucht nauwelijks narijpt.

Bewaar ananas uit blik in een afsluitbaar bakje tot 2 dagen in de koelkast. Je kunt het beter niet in het blik bewaren, om te vermijden dat er tin in je eten terecht komt door een aangetaste laklaag, aan de binnenkant van je blik.

Ananas is heerlijk door de yoghurt of door een curry!tip-boven

Reacties