De romaanse sla is vanwege zijn smaak en textuur goed te gebruiken in zowel een salade of stamppot. Hierbij dan ook twee heerlijke recepten waarmee je in een handomdraai iets lekkers op tafel zet.

Romaanse sla met gamba’s

Voorgerecht 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten: 2 kroppen mini romana sla, 4 tomaten, 2 rode uien, 1 gele paprika, 16 gamba’s, 1 knoflookteentje, (voor de dressing:) 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 2 el mosterd, 1 teentje knoflook fijngehakt, zout en versgemalen peper.

Was de sla en snij in repen. Was de tomaten en snij in partjes. Pel de ui, halveer en snij in dunne partjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes en snij de paprika in reepjes. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Verhit olijfolie, fruit hierin de knoflook aan, voeg de gamba’s toe en bak ze gaar in circa 3 minuten. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla, tomaten, paprika en ui en garneer met de gamba’s.

Stampot van Romaanse sla2uit1 Mini-Romana-sla_stamppot KW 36

Hoofdgerecht 2 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten: 4 kroppen mini romana sla, 500 g aardappelen, 200 g voorgesneden snijboden, 1 ui, 1 knoflookteentje, 100 g brie, 30 g boter, 50 g walnoten, 1 dl melk, olijfolie, zout en versgemalen peper.

Snij de Romaanse sla in hele dunne reepjes, was de sla en laat uitlekken. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Pel de ui en snipper fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Snij de brie in blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpak. Kook in kokend water met zout de snijboden beetgaar. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Meng de boter en de melk erdoor. Schep de sla, snijbonen, ui, knoflook, brie en walnoten erdoor en maak op smaak met zout en peper.

Reacties