Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier. Met hierbij de raad van Tessa en Myrthe.

Wij hebben nagedacht over verpakkingen en ons advies is om minder producten in een verpakking te verkopen. Bijvoorbeeld niet 20 maar 6 plakjes worst in een verpakking. Want de kans dat die 6 plakjes opgaan en niet worden weggegooid is toch groter. Lidl gaf aan dat ze goed kijken naar de wensen van hun klant en dat er soms veel en soms minder in een verpakking zit. Dit zagen we ook wel toen we een rondleiding kregen van de filiaalmanager door de winkel in Huizen. En zit er toch iets te veel in de verpakking, maak dan gebruik van goede bewaartips en maak lekkere dingen van kliekjes.

Lidl complimenteerde ons met het advies en vertelde dat het Voedingscentrum zelfs een hele campagne is gestart rondom dit idee. Kijk maar op deze pagina!

Leuk leesvoer

Reacties