Bij Lidl kan je het jaar rond genieten van duurzame vis. Zo is alle wildgevangen vis bij Lidl, in diepvries en koeling, voorzien van het MSC-keurmerk. Daarnaast hebben we steeds meer vis producten met het ASC-keurmerk. Zo ook de pangasiusfilets! Hierbij twee recepten ter inspiratie voor een heerlijk visgerecht.

Pangasiusfilet uit de oven met Parmezaanse kaas en verse kruiden

Hoofdgerecht
4 personen2uit1 Panga uit de oven KW 39
Bereidingstijd circa 45 minuten

Ingrediënten: circa 600 g naturel pangasiusfilet, 1 el citroensap, zout en versgemalen peper, 1,5 dl groentebouillon (tablet), 2 lente-uitjes, 1 sneetje oud wit brood (verkruimeld), 100 g Parmezaanse kaas (verkruimeld), 2 el peterselie (fijngehakt), 1 courgette (in plakjes). Voor de aardappelpuree: 1 kg kruimige aardappelen, zout, 3 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1 dl melk.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de vis in met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper. Leg de vis in een ovenschaal en giet de bouillon erover. Snij de lente-uitjes in dunne ringen. Meng in een kom het broodkruim, de helft van de Parmezaanse kaas, de peterselie en lente- uitjes. Verdeel dit mengsel over de vis. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Zet de schaal voor circa 12 minuten in de oven. Verhit de olie in een pan en roerbak de courgette.

Voor de aardappelpuree: Schil de aardappelen, kook ze in 25 minuten gaar in water met wat zout en giet ze af. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Stamp de aardappelen fijn en meng de knoflookolie en melk erdoorheen.

Serveer de pangasiusfilet met de aardappelpuree en roergebakken courgette.

Pangasiusfilet met ratatouille en rijst

Hoofdgerecht
4 personen2uit1 Panga gemarineerd KW 39
Bereidingstijd circa 45 minuten

Ingrediënten: circa 600 g gemarineerde pangasiusfilet kerrie-kokos of 600 g naturel pangasiusfilet, gekookte witte rijst, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 5 el olijfolie, 3 el peterselie (fijngehakt), zout en versgemalen zwarte peper. Voor de ratatouille: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 3 el olijfolie, handjevol basilicum, zout en gemalen zwarte peper.

Pel en snipper de rode uien en hak de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes. Verhit in een pan met 3 eetlepels olijfolie, fruit hierin de ui en knoflook aan en voeg de tomaten toe. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vis aan beide kanten goudbruin aan. Bestrooi met zout en peper en serveer met de tomatensaus.

Voor de ratatouille: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de overige groenten in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en giet de olijfolie erover. Roer goed door elkaar en plaats het geheel in de voorverwarmde oven voor circa 35 minuten. Maak op smaak met zout en peper. Snij de basilicum in dunne reepjes en strooi over de ratatouille. Serveer vervolgens de pangasiusfilet met de ratatouille, tomatensaus en witte rijst.

Reacties