Yoghurt is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar yoghurt in de koelkast op 4 graden. Yoghurt kun je geopend ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren. Zure melkproducten zijn wat langer houdbaar dan bijvoorbeeld een pak melk. Het zuur remt namelijk de groei van bacteriën. Zure producten zijn wel gevoelig voor bederf door gisten en schimmels.

Twijfel je of de yoghurt nog goed is? Kijk, ruik en proef de yoghurt om te beoordelen of deze nog goed is. Ook als de THT-datum is verstreken, kan yoghurt nog goed zijn. Het eten van yoghurt die een paar dagen over de datum is, brengt geen risico’s voor je gezondheid met zich mee.

Restje over? Beperk yoghurt niet tot het ontbijt of toetje. Je kunt de yoghurt goed gebruiken in gerechten of tijdens het koken. Verwerk het in een curry of door de soep.

filmpje-onderZonde om je pak niet goed leeg te maken! Bekijk in onderstaande video hoe je alles uit een pak haalt:

Reacties