Ben jij een liefhebber van runder stoofvlees? Lees dan snel verder voor twee recepten om te variëren!

Stoofvlees met appel, rozijnen en zilveruitjes2UIt1_Stoofvlees met zilveruitjes_KW43

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 2,5 uur

Ingrediënten: 600 g stooflappen, 500 ml rundvleesbouillon, 60 g boter, 1 ui (gesnipperd), 100 g rozijnen, 4 el zilveruitjes, 1 el bloem, 2 stevige rode appels, 2 el peterselie (gehakt), zout en versgemalen zwarte peper .

Bestrooi de stooflappen met zout en peper en wentel deze door de bloem. Verhit in een braadpan de helft van de boter en braad hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de braadpan en fruit in het overgebleven vet, de gesnipperde ui tot deze glazig is.

Schenk de bouillon erbij, voeg de rozijnen en de zilveruitjes toe en leg het vlees terug in de pan. Dek de pan af en laat deze op een laag vuur ongeveer 2 uur stoven, totdat het vlees gaar is.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in blokjes. Verhit de rest van de boter en bak de appel kort mee. Voeg de appel daarna bij de stooflappen en laat dit ongeveer 10 minuten stoven.Presenteer de stooflappen netjes op de borden en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Stoofvlees groentepotje2Uit1 Stoofvlees groente potje_KW43

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 2,5 uur

Ingrediënten: 600 g stooflappen (in blokjes), 35 g boter,  1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 500 ml runderbouillon, 2 middelgrote wortels in plakjes gesneden, 2 tomaten in blokjes gesneden, 1 zak krieltjes, 1 bakje champignons (gehalveerd), 300 g sperziebonen (gehalveerd), zout en versgemalen zwarte peper.

Verhit de boter in een braadpan en braad hierin de blokjes stoofvlees rondom aan. Voeg zout en peper toe. Haal het vlees uit de pan en fruit, in het overgebleven vet, de ui en knoflook tot deze glazig zijn.

Schenk vervolgens de bouillon erbij en doe het vlees weer terug in de pan. Dek de pan af en laat deze op een laag vuur ongeveer 2 uur stoven, totdat het vlees gaar is. Voeg de wortels, tomaten, krieltjes, champignons en sperziebonen toe en laat dit nog ongeveer 15 minuten mee garen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de stooflappen en de groente als mooi geheel op de borden.

Reacties