Door: Ellen van Duijn
Ellen van Duijn is blogger voor ‘Made by Ellen’

“Mijn ouders hadden vroeger een hotel/ restaurant en mijn moeder is kok van beroep. Genieten van goed eten is er dan ook met de paplepel in gegoten. Met mijn food- & lifestyle blog Made by Ellen wil ik laten zien dat je met vers en onbewerkte producten ook heel makkelijk kunt koken en dat dit vooral ontzettend lekker is. Het zijn gerechten waar we allemaal blij van worden én toegankelijk voor (kleine) kinderen. Samen hier van genieten staat voor mij voorop!

Zelf ben ik (nog) niet aangesloten bij StoereVrouwen. Om eerlijk te zijn kende ik het ook nog niet totdat ik nog niet zo lang geleden Heleen ontmoette op een high-tea over duurzaamheid. Want naast het feit dat ik van lekker koken houdt, denk ik ook na over waar de producten vandaan komen. 

Ik ben 38 jaar oud, heb communicatie gestudeerd, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Een jongen van 7 en een meisje van 6.

Vlog

Kun jij ook nog wel wat extra inspiratie gebruiken om iets met je kliekjes en leftovers van fruit te maken? Bekijk de video, en lees vervolgens snel verder voor wat heerlijke recepten. Enjoy!”

Credits video: Grafischontwerpsloot | foto: Floortje van Essen FIH Fotografie

Gestoofd fruit uit de oven

Ingrediënten: pruimen (of ander leftover fruit zoals abrikozen of kersen), citroenschil maar sinaasappelschil kan ook (zonder waslaag), 1 kaneelstokje doormidden gebroken, kleine eetlepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de pruimen en ontpit deze. Doe deze samen met de citroenschil, kaneelstokje en vanille in een ovenschaal en hussel om. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven. Schep het fruit eventueel een keertje om. Wanneer het fruit goed warm is en ietwat donkere plekjes begint te vertonen (niet verbrand) haal dan het gestoofde fruit uit de oven.

Je kan het gestoofde fruit zo eten of met een bolletje ijs. Maar je maakt er ook in een handomdraai de volgende gerechten mee:

Yoghurt toetje met warm gestoofd fruit uit de oven

Ingrediënten: gestoofd fruit uit de oven (bekijk het recept hierboven), volle yoghurt, zoals Griekse of Turkse yoghurt, mix van noten zoals amandelschaafsel, walnoten, amandelen.

Doe het iets wat afgekoelde fruit in een schaaltje en schep de volle yoghurt er bovenop. Maak af met gemengde noten.

Gegrilde kip met gestoofd fruit

Ingrediënten: restje gegrilde kip (of kijk hier voor een kipdrumstick gerecht), gestoofd fruit uit de oven (bekijk het recept hierboven)

Verwarm de kip samen met het gestoofde fruit in een klein pannetje op middelgroot vuur totdat de kip goed warm is. Serveer eventueel met een beetje rijst en fijngehakte peterselie.

Smoothie van yoghurt en leftover fruit

Ingrediënten: 1 (bruine) banaan, eventueel nog ander rijp fruit, yoghurt, scheut thee, water of sap, fijngehakte pure chocolade en/of nootjes.

Mix de banaan en eventueel ander rijp fruit in een keukenmachine. Schenk een beetje yoghurt erbij. Verdun de smoothie met een beetje water, thee of sap totdat je de juiste dikte hebt. Mix alles fijn en schenk in glazen. Maak af met een beetje fijngehakte chocolade en/of nootjes.

tip-bovenKijk voor meer inspiratie en smakelijke recepten ook op madebyellen.com!

Reacties