Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier. Met deze keer de raad van de volgende groep: Thomas, Jurriaan, Jorrit, Ole, Floor, Maud, Lieve, Levi, Noor en Coosje.

Deze grote groep bestond eerst uit drie groepjes. Maar onze ideeën leken wel een beetje op elkaar. Thomas, Jurriaan, Jorrit en Ole gaven Lidl het advies om tablets in de winkels te leggen, zodat klanten makkelijk online recepten en bewaartips kunnen vinden. Floor, Maud en Lieve hebben een machine bedacht die precies op maat vertelt welke producten je moet kopen als je een lunch voor 10 personen wilt klaarmaken of een traktatie voor 25 klasgenoten. En Levi, Noor en Coosje kwamen met een online programma om met kliekjes te koken. Allemaal ideeën om verspilling tegen te gaan door heel eenvoudig online tips te zoeken én te vinden.

RaadvdRaad online3RaadvdRaad online2 jpgRaadvdRaad online 1

 

 

 

Wij hebben per groepje ons ideeën aan Lidl gepresenteerd. En een paar weken later kwam Lidl bij ons in de klas om te vertellen dat ze er mee aan de slag gingen. Lidl was toevallig al met zoiets bezig, maar ons advies gaf net dat steuntje in de rug om het ook echt te gaan doen! We vinden het heel erg leuk en zijn er best een beetje trots op dat we zo’n groot bedrijf hebben geïnspireerd en Lidl het platform Optimaal.nl heeft gelanceerd met zelfs een eigen rubriek voor ons als Raad van Kinderen.

Reacties