Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier.

Wij, Sabine en Floris, hebben de tip gegeven om veel meer producten in blik te verpakken. Want in blik blijft eten heel lang goed. Het blik moet dan natuurlijk nog wel ongeopend zijn. En blik is ook nog eens sterk, dus de kans dat er tijdens het vervoer naar de winkel of naar huis iets kapot gaat is klein. En je kunt veel verschillende producten in blik verpakken, bijvoorbeeld groente, ananasschijfjes, vis, olijfolie of limonadesiroop.

Bij Lidl hebben we ook blikverpakkingen gezien. We hebben Lidl gevraagd of ze meer blik willen gaan gebruiken. Lidl heeft ons verteld dat voor sommige producten het een geschikte verpakking is maar dat het niet altijd een uitkomst is. Want je kunt producten in blik niet zien en klanten willen toch ook graag zien wat ze kopen. Een blik verpakking is ook niet opnieuw afsluitbaar en dat is om een product te bewaren niet zo handig. Als een product goed in een blik verpakt kan worden adviseren wij dit te doen en afsluiten kan natuurlijk met een beetje folie of aluminiumfolie.

Leuk leesvoerHet Voedingscentrum heeft hier ook een stukje over geschreven, lees het hier.

 

Reacties