< terug
Boodschappenlijstje
 • Mandarijnen
 • Prei
 • Ham
 • Eieren
 • Maïs
 • Ananas
 • Kipfilet
 • Rucola
 • Appels
 • Ananas
 • Zout en versgemalen peper
 • Mandarijnen
 • Prei
 • Ham
 • Eieren
 • Maïs
 • Ananas
 • Kipfilet
 • Rucola
 • Appels
 • Ananas
 • Zout en versgemalen peper

De mandarijnen liggen vooral in het najaar volop in de winkel. Heerlijk als handfruit maar ook lekker om mee te koken. Lees snel verder voor twee heerlijke recepten.

Romige preisalade met mandarijn

Bijgerecht
4 personen1Nu1Later Mandarijn_Salade-KW45
Bereidingstijd ca. 25 minuten

Ingrediënten: 2 preistengels, 4 eieren, 150 g ham, 1 blik maïs, 8 mandarijnen, 1/2 ananas, gehakte peterselie, (voor de dressing:) 4 el yoghurt, 3 el mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl mosterd, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de prei en snij in dunne ringen. Blancheer de prei in kokend water met zout gedurende zo’n 2 minuten. Giet af en spoel koud. Kook de eieren hard in zo’n 10 minuten en spoel koud. Snij de ham in blokjes. Haal de vliesjes van de mandarijnpartjes met behulp van een scherp mesje. Pel de eieren en hak fijn. Snij de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in stukjes. Laat de maïs in een vergiet uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Doe alle ingrediënten voor de salade op een schaal en meng de dressing erdoor. Garneer tot slot met de peterselie!

Cocktail van kip, mandarijn, appel en bleekselderij

Voorgerecht
4 personen1Nu1Later Mandarijn_Cocktail-KW45
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten: 2 kipfilets, 4 dl kippenbouillon, 8 mandarijnen, 4 appels, 2 stengels bleekselderij, rucola, 2 el walnoten, (voor de dressing:) 2,5 dl room, 2 el mayonaise, 1 el kerriepoeder, 4 el sinaasappelsap, zout en versgemalen zwarte peper.

Kook de kipfilets gaar in bouillon en laat afkoelen. Haal de vliesjes van de mandarijnpartjes met behulp van een scherp mesje. Was de appels, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in blokjes. Was de bleekselderij en snij in plakjes. Scheur de kipfilet in repen. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de kip, appel, mandarijn en bleekselderij. Verdeel de rucola over 4 glazen, schep het kipmengsel erdoor en garneer met de walnoten.

Reacties