Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier, met de raad van Soshanna en Emma!

RaadvdRaad composteren KW46Thuis houden we afval van groente en fruit vaak apart. Bijvoorbeeld sinaasappelschil of aardappelschillen, maar ook restjes die overblijven als je een tomaat of prei snijdt of soms een restje dat na het eten nog overblijft. Het lijkt ons een goed idee dat je dit naar een composthoop bij de supermarkt kan brengen, dan kan het worden gecomposteerd en kunnen er ook weer nieuwe plantjes op groeien. Dan is het cirkeltje rond! Wij hebben dit idee aan Lidl gepresenteerd. De reactie was dat je hiermee voedselverspilling niet direct tegengaat, want je gooit er niet minder eten door weg. Een restje eten dat overblijft kun je beter bewaren en op een later moment alsnog opeten. Maar er zijn natuurlijk ook etensresten die altijd overblijven, zoals schillen en snijresten en dan is composteren een heel goed idee. Lidl vond een composthoop bij de winkel niet zo passen, maar in de achtertuin kan het natuurlijk heel goed. Zeker nu veel mensen zelf een moestuintje hebben is dat super handig.

Reacties