Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier, met de raad van Orlane, Kim en Dana!

RaadvdRaad Weet wat je koop Orlane Kim DanaToen we in de klas aan de slag gingen met het onderwerp voedselverspilling hebben we met z’n drieën eerst bekeken wat we thuis weggooien en of we slimme tips konden bedenken om dat te voorkomen. Wij denken dat je heel makkelijk minder kunt weggooien door eten goed te bewaren en van restjes lekkere nieuwe dingen te maken. Zo kun je van oud brood bijvoorbeeld de beste wentelteefjes maken! Deze tip heeft Lidl direct overgenomen en staat al op de Optimaal-website en lees je hier.

Een andere handige tip is een boodschappenlijstje gebruiken. Want als je slim koopt wat je echt nodig hebt, dan gooi je uiteindelijk minder weg. Lidl had hetzelfde idee, want samen met het Voedingscentrum hebben ze boodschappenblokjes gemaakt en aan klanten gegeven. Dat wisten wij niet, maar je leest het hier!

Reacties