Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier, met de raad van Amber en Noëlle!

RaadvdRaad Amber NoelleToen we ons met de klas gingen verdiepen in het thema voedselverspilling viel ons al snel op dat er veel discussie is over THT en TGT. Wat betekent dat nou precies? De definities hebben we opgezocht en staan hieronder. Maar wat ons vooral opviel is dat de houdbaarheid heel vaak klein op de verpakking staat en niet makkelijk te vinden is. Wij hebben Lidl daarom geadviseerd dit groot op de verpakking te zetten. Lidl vond dit een goed en duidelijk advies, maar gaf wel aan dat het drukken van de houdbaarheid op de verpakking onderdeel is van een technisch proces in de fabriek dat niet eenvoudig te wijzigen is. Maar waar een wil is, is een weg! Lidl kwam zelf met een creatief vervolg op ons advies en stelde voor om THT met KOEIENLETTERS op de melkverpakking te zetten, om klanten zo te informeren over de THT en duidelijk aan te geven waar deze staat. Wij, Amber en Noëlle, gaan binnenkort van De Flevoschool naar de middelbare school maar zijn heel benieuwd of we de melkverpakking komend jaar bij Lidl in de winkel zien staan. Dat zou heel gaaf zijn!

Ten minste houdbaar tot (THT)

THT geeft de datum aan tot en met wanneer de producent of verkoper van het product de deugdelijkheid en kwaliteit van het product garandeert.

Te gebruiken tot (TGT)

TGT geeft de datum die beschouwd dient te worden als uiterste consumptiedatum waarop het product nog mag worden geconsumeerd.

 

Reacties