Kinderen van De Flevoschool in Huizen vormen de Raad van Kinderen van Lidl. De Raad kijkt met open en creatieve blik naar het thema voedselverspilling en voorziet Lidl van advies. De beste tips & tricks lees je hier, met de raad van Benjamin en Christopher!

RaadvdRaad Benjamin en ChristopherToen Lidl bij ons in de klas was om het over voedselverspilling te hebben, vertelden ze dat er van boer-tot-bord eten wordt weggegooid. Wij zijn gaan kijken wat er bij boeren mis kan gaan. Wat we tegenkwamen is dat ook het weer hierbij een rol speelt. Grote hagelstenen kunnen een oogst kapot maken maar ook heel warm weer. Wij hebben bedacht dat er een tent, over het land waar bijvoorbeeld sla groeit, wordt geplaatst en in die tent zitten gaatjes waardoor het regenwater dat wordt opgevangen in een buis komt en je het water via sproeiers over de groente kan spuiten als het warm is. Lidl verbouwt zelf geen groente, dus kan dit zelf niet doen. Maar Lidl gaat wel een nieuwe distributiecentrum bouwen en gaat dan slim om met regenwater, zodat het water niet in het riool komt maar duurzaam wordt gebruikt. En ze gaan zelfs kijken of daarbij misschien kan worden samengewerkt met andere bedrijven, waaronder boeren, in de omgeving.

Reacties