Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat het merendeel van de consumenten grootverpakkingen als milieuvriendelijker zien. Maar het hangt van je consumptie af of dit echt zo is. Gebruik je weinig van een product, dan is een portieverpakking beter.

Denk bijvoorbeeld aan koffiemelk. Heb je af en toe gasten die melk in hun koffie willen en drink je het zelf niet, dan kun je beter cupjes kopen in plaats van een fles koffiemelk. De milieubelasting van de verpakking is vaak een stuk kleiner dan de milieubelasting van het product zelf. Dus als de verpakking verspilling van het product voorkomt, levert dat milieuwinst op.

Portieverpakkingen zijn ideaal voor kleine huishoudens en kleine gebruikers, vooral als het gaat om producten die (na openen) beperkt houdbaar zijn.

weetje-bovenUit het onderzoek van Mileu Centraal blijkt dat 52 procent wil dat er van meer producten ook kleine ‘op-maat’ verpakkingen komen.

Reacties