Soms houd je net een paar sneetjes oud brood over. Om daar dan helemaal niks meer mee te doen is natuurlijk zonde. Probeer daarom eens broodpudding! In een handomdraai zet je een makkelijk gerecht op tafel.

Wat heb je nodig voor broodpudding

  • 400 gram oud wit brood (en voor de liefhebber: 3 stukken peperkoek)
  • 150 gram donkerbruine suiker
  • 600 ml melk
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 175 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • een snuifje zout

Verwarm in een steelpannetje de melk en smelt er de donkerbruine suiker in. Snijd ondertussen het brood en de peperkoek in kleine stukjes (2 bij 2 cm) en doe in een grote kom. Voeg de droge rozijnen toe aan de melk. Als de suiker is opgelost, giet je de melk met suiker en rozijnen, in de kom met de brood kruimels. Meng nu alles tot een pap: dit kan je doen met een vork of stamppotstamper. Probeer niet te veel te spatten want de melk is warm.

Meng vervolgens de kaneel en het zout door de bloem en voeg het bij het broodmengsel. Voeg de eieren toe aan het geheel. Klop het mengsel voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes bloem. Giet het beslag in een ingevette vorm en zet de pudding 1 uur in de oven op 180 graden. Wanneer je de pudding uit de oven haalt is de pudding nog wat nat aan de binnenkant. Haal de pudding uit de vorm om verder af te laten koelen. Heerlijke met een kop koffie en een bolletje ijs!

Maak van ieder maal een Optimaal

Reacties