Wie kent het niet; na het opruimen van de voorraadkast komt een blik soep, een potje mais en een pak rijst tevoorschijn die je helemaal vergeten was en die helaas over de datum zijn. Ongeveer een vijfde tot de helft van consumenten gooit deze producten direct weg. Dat is vaak niet nodig: veel producten zijn dan nog prima te eten.

De THT-datum op producten betekent dat de fabrikant garandeert dat het product tot ten minste deze datum van goede kwaliteit is. Het product is na die datum meestal nog prima te gebruiken. Gebruik je zintuigen en kijk, ruik en proef of producten nog goed zijn.

De volgende producten zijn ongeopend nog enkele maanden na het verstrijken van de THT-datum eetbaar: broodbeleg (zoals pindakaas, hagelslag), koekjes en chips.

De volgende producten zijn ongeopend nog enkele jaren na het verstrijken van de THT-datum eetbaar: thee, rijst, pasta, frisdranken, jam en soep, groente, saus in glas of blik.

Minder verspillen = Optimaal genieten

Reacties