< terug
Boodschappenlijstje
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Kabeljauwfilet
  • Rode paprika
  • Uien
  • Geraspte kaas
  • Eieren
  • Basilicum
  • Tomaten
  • Hamreepjes
  • Spinazie
  • Tomaten
  • Kabeljauwfilet
  • Rode paprika
  • Uien
  • Geraspte kaas
  • Eieren
  • Basilicum
  • Tomaten
  • Hamreepjes

Met deze twee recepten met spinazie kan je variëren met deze groene groente, en voorkomen dat je en iets weg moet gooien. Eet smakelijk!

Spinazie quiche met paprika en reepjes ham2uit1 Spinaziequiche KW35 LR

Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: ca. 80 minuten

Ingrediënten: 6 plakjes bladerdeeg, 450 g spinazie (1 zak), 3 rode paprika’s, 2 uien, 2 knoflookteentjes, olijfolie, 100 g hamreepjes, 3 dl melk, 4 eieren, 175 g geitenkaas, zou en versgemalen peper.

Leg de blaadjes bladerdeeg in een taartvorm en snij het overhangende deel van de taartvorm af. Prik met een vork regelmatig gaatjes in de bodem. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en roerbak gaar. Maak op smaak met zout en peper en laat de spinazie vervolgens heel goed uitlekken. Pel de uien en snipper fijn. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes en snij de paprika in reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpak en fruit hierin de ui aan. Voeg de paprikareepjes toe en laat circa 5 minuten meebakken. Maak op smaak met zout en peper. Klop de eieren in een om en voeg melk en zout en peper toe. Verspreid de spinazie over de taartbodem. Schep de paprika’s en de hamreepjes erop. Giet het eimengsel erbij en brokkel de geitenkaas erover. Bak de taart af in een op 200 graden voorverwarmde over in circa 45 minuten.

Visgratin met spinazie en tomaat2uit1 Spinazie_Visgratin-KW35

Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten: 800 g kabeljauwfilet (diepvries), 900 g spinazie (2 zakken), 6 tomaten, 2 knoflookteentjes, 100 g geraspte kaas, 2 el olijfolie, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper.

Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en roerbak gaar. Maak op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in een ovenschaal. Snij de tomaten in plakjes en leg de helft van de tomaten op de spinazie. Bestrooi met zout en peper. Leg de vis op de tomaten en bestrooi met zout, peper en paneermeel. Leg de overige plakjes toemaat op de vis en besprenkel met olijfolie en maak op smaak met zout en peper. Strooi de kaas over de tomaten en bak de visschoten af in een op 200 graden voorverwarmde over in circa 25 minuten. Bestrooi tot slot de gratin met de reepjes basilicum.

Reacties