< terug
Boodschappenlijstje
  • blauwe druiven
  • appels
  • Serano ham
  • rucola
  • verse munt
  • cashewnoten
  • Parmezaanse kaas
  • spinazie
  • walnoten
  • peren
  • mosterd
  • blauwe druiven
  • appels
  • Serano ham
  • rucola
  • verse munt
  • cashewnoten
  • Parmezaanse kaas
  • spinazie
  • walnoten
  • peren
  • mosterd

Blauwe pitloze druiven. Ze zijn niet alleen lekker als handfruit maar ook prima te verwerken in verschillende recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze twee heerlijke salades.

Salade van blauwe druiven Serano ham en Parmezaanse kaas2Uit1 Blauwe-druiven_Salade-Kw10

Voorgerecht
4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten: 4 trosjes blauwe druiven, 4 appels, 8 plakjes Serano ham, 1 zakje rucola, bosje munt, 40 g cashewnoten, Parmezaanse kaas, (voor de appelsapdressing:) 1 dl appelsap, 1 dl witte wijnazijn, olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, zou en versgemalen zwarte peper.

Was de druiven en halveer ze. Was de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Rooster in een droge koekenpak op hoog vuur de cashewnoten circa 5 minuten.

Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Leg de rucola samen met de druiven en de plakjes appel op een bord. Besprenkel de salade met de appelsapdressing. En garneer met de Serano ham, munt, cashewnoten en dungeschaafde Parmezaan.Maak van ieder maal een Optimaal

Salade van blauwe druiven, spinazie en peer2Uit1 Blauwe-druiven_SpinaziesaladeKw10

Voorgerecht
4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten: 300 g spinazie, 100 g magere spekreepjes, 4 trosjes druiven (van ca. 100 g), 4 peren, 30 g walnoten, 200 g blauwe kaas, (voor de dressing:) 6 el olijfolie, 1 el mayonaise, 1 el citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.

Haal de dikste steeltjes van de spinazie, en was vervolgens in ruim water. Was de druiven, pluk en halveer ze. Schil de peren, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij in dunne partjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan, haal ze eruit en bak de spekreepjes in dezelfde pan krokant. Snij de blauwe kaas in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper.

Leg de spinazie op de borden en verdeel de druiven, peer en kaas erover. Besprenkel met de dressing en garneer het met de spekjes en walnoten.

Reacties