< terug
Boodschappenlijstje
 • aubergines
 • rode en gele paprika
 • knoflook
 • rundergehakt
 • courgette
 • aardappelschijfjes
 • uien
 • basilicum
 • citroensap
 • olijfolie
 • aubergines
 • rode en gele paprika
 • knoflook
 • rundergehakt
 • courgette
 • aardappelschijfjes
 • uien
 • basilicum
 • citroensap
 • olijfolie

Ontdek de veelzijdigheid van aubergine met deze twee recepten!

Aubergine courgette schotel (met gehakt)82181-Aubergine_Auberginescourgetteschotel

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Ingrediënten: 500 g rundergehakt, 2 tl paprikapoeder, 1 zakje aardappelschijfjes, 1 aubergine, 1 courgette, 2 uien, 1 rode paprika, olijfolie, 2 knoflookteentjes, zout en versgemalen zwarte peper.

Maak het gehakt aan met chilipoeder, zout en peper, kneed goed en maak er kleine balletjes van. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin en maak op smaak met zout. Pel de uien en snij deze in dunne partjes. Snij de courgette en de aubergine in blokjes. Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij deze in blokjes. Meng in een kom de uien, aubergine, courgette en de paprika samen met de knoflook en een scheutje olijfolie.

Schep de aardappel in een ovenschaal, schep het groente mengsel erop en leg de balletjes er bovenop. Besprenkel met wat olijfolie en bak het geheel af in een voorverwarmde over op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Tapenade van aubergine

Borrelhapje
4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten: 3 aubergines, 2 gele paprika, 2 teentjes knoflook, 1 dl olijfolie, sap van een halve citroen, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de aubergines en stek de buitenkant een aantal malen in. Bak ze in een voorverwarmde over op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Brand de buitenkant van de paprika op een hoog vuur tot deze zwart is en stop daarna in een afgesloten plasticzak, zodat de paprika doorgaat. Haal het zwarte velletje van de paprika.

Verwijder de steel van de aubergine en pureer deze samen met de paprika en de basilicum. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Roer de fijngehakte knoflook samen met de olijfolie en het citroensap door het aubergine mengsel en maak op smaak met zout en peper.tip-onder

Lekker op geroosterd stokbrood!

Reacties