< terug
Boodschappenlijstje
  • sperziebonen
  • cherrytomaatjes
  • maïs
  • ui
  • magere spekreepjes
  • kerrie
  • ongezouten pinda's
  • kokosmelk
  • winterwortel
  • sjalotjes
  • eieren
  • sperziebonen
  • cherrytomaatjes
  • maïs
  • ui
  • magere spekreepjes
  • kerrie
  • ongezouten pinda's
  • kokosmelk
  • winterwortel
  • sjalotjes
  • eieren

Sperziebonenschotel met cherrytomaatjes82210-Sperziebonen_Sperziebonenschotel-met-cherrytomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten: 500 g sperziebonen, 300 g cherrytomaatjes, 1 blikje maïs, 1 ui, olijfolie, 150 g magere spekreepjes, 1 dl kookroom, 1 el kerriepoeder, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de sperziebonen, haal de uiteindes eraf en breek ze doormidden. Kook ze beetgaar in kokend water met zout en giet ze af. Halveer de tomaatjes. Pel de ui en snipper fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Voeg de ui toe en fruit deze 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes, maïs en kerrie toe. Doe de room erbij en laat het geheel circa 5 minuten doorwarmen. Maak op smaak met zout en peper.

Gado Gado met sperzieboontjes

Hoofdgerecht82210-Sperziebonen_Gado-Gado
4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten: 4 eieren, 150 g winterwortel (in schuine plakjes), 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (ca. 400 g, in repen van 1 cm), 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe, (voor de pindasaus:) 125 g ongezouten pinda’s, 1 el olie, 2 sjalotjes (fijngesneden), 1 teen knoflook (fijngesneden), 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker)/ bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van een halve citroen, 1 á 2 el ketjap manis.

Maal de pinda`s fijn in de keukenmachine. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de sjalotjes en de knoflook zachtjes glazig. Bak de sambal, trassi en suiker heel even mee. Voeg 21/2 dl water toe en roer de gemalen pinda`s en kokosmelk erdoor. Laat het geheel zachtjes ± 20 min. pruttelen tot een mooie pindasaus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en ketjap. Kook de eieren in ± 5 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de wortel in een zeef en hang deze in het kokende water. Kook de wortel in 2-3 min. beetgaar. Laat even uitlekken. Kook op dezelfde manier de sperziebonen in ± 5 min. beetgaar. Leg de spitskoolrepen in het vergiet met de taugé erop. Schenk het kokende water erover. Spoel de groenten koud af. Laat ze uitlekken en afkoelen tot lauw. Verdeel de spitskool en taugé over 4 borden en leg de wortel, sperziebonen en eieren erop. Schep de pindasaus over de groente. Bestrooi met de koriander en serveer het met de emping.

Reacties