Door: Daisy Scholte
Daisy is blogger voor ‘All Day Every Daisy’
Daisy _vlog_foodforthought

“Tijdens mijn vele bijbaantjes in de horeca viel het mij op met hoeveel gemak mensen eten weggooien. Ik vond het zo erg dat ik besloot zoveel mogelijk eten mee naar huis te nemen. Ik ging experimenteren met de houdbaarheid en verzamelde tientallen tips tegen verspilling. Ik viel mijn vrienden en familie constant lastig met al mijn handige ideeën en restjesrecepten. Tot ik jaren later samen met het Voedingscentrum de anti-verspillingscampagne Hoezo50kilo mocht doen. Zo bereikte ik ineens een veel groter publiek met al mijn inspiratie.

Maar dat vond ik nog niet genoeg. Dus heb ik het boek ‘Koken met restjes is leuk!’ geschreven, met meer dan 500 tips om voedselverspilling te voorkomen.

Hier deel ik één van de leukste trucs die ik in de afgelopen jaren ontdekt hebt: keep your food alive! Door groenten in leven te houden kun je ze langer bewaren. Hoe dat moet laat ik je zien in deze video:

Deze tip geldt niet alleen voor kroppen sla. Het werkt eigenlijk met alle soorten groenten die nog een steel of wortels hebben. Probeer maar eens!

Kijk voor meer inspiratie op mijn blog All Day Every Daisy. Daar deel ik regelmatig handige tips en lekkere recepten.”

Reacties