< terug
Boodschappenlijstje
 • Cherrytomaatjes
 • Geitenkaas
 • Spinazie
 • Zalm
 • Courgette
 • Knoflook
 • Eieren
 • Ui
 • Bloem
 • Room
 • Cherrytomaatjes
 • Geitenkaas
 • Spinazie
 • Zalm
 • Courgette
 • Knoflook
 • Eieren
 • Ui
 • Bloem
 • Room

Sappige cherrytomaatjes, om een heerlijke quiche van te maken of bij een lekker stukje zalm uit de oven.

Quiche van cherrytomaatjes, spinazie en geitenkaas

Hoofdgerecht82400-Cherrytomaten_Quiche-van-cherrytomaatjes
4 personen
Bereidingstijd: ca. 95 minuten (+ 2 uur wachttijd)

Ingrediënten: 1 bakje van 250 g cherrytomaatjes, 800 g spinazie (gewassen), 1 courgette, 2 knoflookteentjes, 1 ui, 125 g geitenkaas, 4 eieren, 2 dl room, olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper.

Zeef de bloem boven een kom en maak er een kuiltje in. Snij de ijskoude boter in kleine blokjes en leg ze samen met de eidooier, een snufje zout en de suiker in het kuiltje. Maak er met behulp van 2 messen een kruimelig deeg van. Voeg 3 el ijskoud water toe en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg onder een natte doek of plastic folie minstens 2 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht uit tot een 4 mm dikke ronde lap. Bekleed er een beboterde taartvorm mee en prik in de bodem een hoeveelheid gaatjes. Pel de ui en de knoflookteentjes en snipper deze fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de courgette in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes courgette goudbruin, aan beide kanten circa 4 minuten. Verdeel de courgette vervolgens over de taartbodem en bestrooi met zout en peper. Doe in dezelfde koekenpan nog wat olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze circa 3 minuten mee zodat het slinkt. Maak op smaak met zout en peper en laat de spinazie vervolgens goed uitlekken in een zeer. Verdeel de spinazie en de cherrytomaatjes over de courgette en kruimel de geitenkaas erover. Klop de eieren los met de room en maak op smaak met zout en peper. Schenk het ei-mengsel over de vulling. Bak de quiche dan af in een voorverwarmde op 175 graden in ongeveer 55 minuten.

Zalm uit de oven met courgette en cherrytomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten: 4 moten zalm, 2 courgette, 1 ui, 300 g cherrytomaatjes, 150 g zachte geitenkaas, olijfolie, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de courgettes, snij in de lengte in vieren en in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Halveer de tomaatjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui aan. Voeg de courgettes toe en laat ze circa 5 minuten meebakken. Maak op smaak met zout en peper. Doe het courgette-mengsel in een ovenschaal, leg de zalmmoten erop en bedek met de tomaten. Kruimel de geitenkaas erover en besprenkel het geheel met olijfolie. Bak de zalmschotel af in een op 200 graden voorverwarmde over in ongeveer 25 minuten. Snij tot slot de basilicum in dunne reepjes en strooi over het gerecht.

Reacties