< terug
Boodschappenlijstje
 • Rode, groene en gele paprika
 • Wortel
 • Bleekselderij
 • Rundergehakt
 • Knoflook
 • Tomaten
 • Kaas
 • Olijfolie
 • Aubergine
 • Courgette
 • Rode, groene en gele paprika
 • Wortel
 • Bleekselderij
 • Rundergehakt
 • Knoflook
 • Tomaten
 • Kaas
 • Olijfolie
 • Aubergine
 • Courgette

Paprika’s zijn er in verschillende kleuren en formaten. Ieder met z’n eigen smaak. Je kunt ze bakken, vullen of in de oven stoppen. Maak met deze recepten bijvoorbeeld eens een overheerlijke paprikaschotel uit de oven.

Paprikaschotel uit de oven2Uit1 Paprika-schotel-KW47

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten: 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 300 g cherrytomaatjes, 1 courgette, 1 aubergine, 2 knoflookteentjes, olijfolie, 80 g geraspte kaas, basilicum, zout en versgemalen zwarte peper.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en snij de paprika in blokjes. Snij de aubergine en de courgette in plakjes. Halveer de tomaatjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette en aubergine aan twee kanten aan. Bestrooi met zout en peper. Pel de knoflookteentjes, hak fijn en fruit ze aan in wat olijfolie. Voeg de paprika toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Maak op smaak met zout en peper. Leg de plakjes aubergine en courgette in een ovenschaal, leg daarop de paprikamix en de tomaatjes. Bestrooi met kaas. Verwarm het geheel in een op 200ºC voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten. Bestrooi tot slot met reepjes basilicum.

Paprika gevuld met Bolognesesaus2Uit1 Paprika-gevuld-hoofdbeeld KW47

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten: 6 paprika’s, 2 stengels bleekselderij, ½ wortel, 200 g rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 3 dl tomatensaus, ½ dl rode wijn, olijfolie, 4 el geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen zwarte peper.

Halveer 2 paprika’s en verwijder de zaadjes en snij de paprika’s in blokjes. Snij ook de bleekselderij in blokjes. Schil de wortel en snij eveneens in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de paprikablokjes, wortel en bleekselderij toe en bak deze zo’n 5 minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak totdat het bruin en verkruimeld is. Maak op smaak met zout en peper. Schenk de tomatensaus samen met de rode wijn bij het mengsel en laat het geheel nog 10 minuten stoven. Snij van de overgebleven paprika’s de kapjes en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprika’s in een ondiepe ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak ze af in een 200ºC voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten.

Reacties