Probeer eens te variëren met Romaanse sla. Heerlijk met gamba’s of als stamppot!

Romaanse sla met gamba’s

Voorgerecht82151-Mini-Romana-sla_Romana-sla-met-knoflookgambas-en-rode-ui
4 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten

Ingrediënten: 2 kroppen mini romana sla, 4 tomaten, 2 rode uien, 1 gele paprika, 16 gamba’s, 1 knoflookteentje, (voor de dressing:) 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 2 el mosterd, 1 knoflookteentje fijngehakt, zout en versgemalen zwarte peper.

Was de sla en snij in repen. Was de tomaten en snij in partjes. Pel de ui, halveer en snij in dunne partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika in reepjes. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Verhit olijfolie, fruit hierin de knoflook aan, voeg de gamba’s toe en bak ze gaar in ca. 3 min. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en maak op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla, tomaten, paprika en ui en garneer met de gamba’s.

Stamppot van Romaanse sla

Hoofdgerecht82151-Mini-Romana-sla_Romana-sla-stamppot
4 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten

Ingrediënten: 4 kroppen mini romana sla, 500 g aardappelen, 200 g voorgesneden snijbonen, 1 ui, 1 knoflookteentje, 100 g brie, 30 g boter, 50 g walnoten, 1 dl melk, olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper.

Snij de Romaanse sla in hele dunne reepjes, was de sla en laat uitlekken. Pel het knoflookteentje en hak fijn. Pel de ui en snipper fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Snij de brie in blokjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Kook in kokend water met zout de snijbonen beetgaar. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet ze af en stamp fijn. Meng de boter en de melk erdoor. Schep vervolgens de sla, snijbonen, ui, knoflook, brie en walnoten erdoor en maak op smaak met zout en peper.

Maak van ieder maal een Optimaal

Reacties