Door: Thomas LuttikholdFoto Thomas rijstdessert
Thomas Luttikhold is spreker en adviseur met betrekking tot voedselverspilling.

Jarenlang heeft Thomas zich als keukenmedewerker geërgerd aan het weggooien van goed voedsel. Uit aversie tegen het probleem besloot hij er wat aan doen. Nu zet hij zich als ‘waste watcher’ in om voedselverspilling tegen te gaan in de professionele horeca.

Haal meer uit de wereld én ga voor een vollere portemonnee

“Als kok moest ik enorm veel voedsel weggooien en had hier een enorme hekel aan. Ik ging mij verdiepen in anti-waste recepten en in de video hieronder laat ik daar één van zien: mijn rijstdessert.filmpje-onder

 

Tip 1

Rijst zet 1,5 keer uit als het gekookt is. Hierdoor doe je als je trek hebt, al snel teveel rijst in de pan. Meer dan je eigenlijk op kan. Weeg daarom de portie rijst voor het koken: 100 gram per persoon is meer dan genoeg.

Tip 2

Heb je toch overgebleven rijst? Pak dan een magnetron bestendig bakje om de rijst in te doen. Voeg twee lepels ongeslagen slagroom, een beetje kaneel en suiker naar wens toe. Dek het bakje af met plastic folie en doe dit 30 seconden in de magnetron. Als de room gekookt heeft is je rijstdessert klaar. Je kan dit dessert zowel koud als warm eten. In de koelkast is het maximaal 3 dagen houdbaar.”

Reacties